Зашто одабрати наше куће - МОНТАЖНЕ КУЋЕ ЛАСТАВИЦА
15766
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15766,bridge-core-2.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-20.8,qode-theme-montazne kuce lastavica,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ПРЕФАБРИКОВАНЕ КУЋЕ – МОНТАЖНЕ КУЋЕ

Префабрикована градња постаје доминантан светски грађевински тренд. У времену када се читав свет убрзао, грађевинска индустрија је најспорије пратила тај тренд.

Ластавица систем градње је нов систем који укључује употребу савремених компјутерски контролисаних машина у поступак израде конструкције грађевинских објеката, као и најсавременије грађевинске материјале, како би се добили грађевински објекти високих стандарда квалитета.

Иновативни приступ нам обезбеђује разраду објеката на модуларним основама. Стога не треба да вас чуди да комплетну конструкцију за кућу можемо да испоручимо за недељу дана, а да даљи поступак изградње куће на терену до финалног усељења може да буде двадесетак радних дана. Ми наше куће називамо префабрикованим пре него монтажним.

Оно што је познато као монтажна кућа су грађевине базиране на дрвеним конструкцијама, често склоне брзом пропадању. Наше куће су произведене да трају и да пруже топло породично гнездно. Носећа конструкција куће се производи на високопродуктивним ЦНЦ машинама од поцинкованог челичног лима високе чврстоће.

Читав систем градње је базиран на принципу суве градње. Архитектоски пројекат се у специјализованом софтверу преводи у елементе конструкције, панеле и решетке, и извозе у форматима за програмирање ЦНЦ машина који их даље у милиметарској прецизности производе.

Сваки елемент има своју јединствену ознаку којом се обележава, па уз детаљне склопне цртеже инсталатери могу врло брзо и једноставно да повежу конструктивне елементе у целину. Склапање се врши фиксирањем завртањским везама, употребом електричних алата. Поступак састављања је брз и једноставан. Све је унапред пажљиво испланирано, документовано и тачно произведено.

СИСТЕМ ГРАДЊЕ

Спољни зидови објекта израђују се у више варијанти, у складу са захтевима термодинамичке ефикасности објекта и тражених противпожарних карактеристика објекта.

Основа свих зидова је поцинкована челична конструкција високе чврстоће. Унутрашњост носеће конструкције је увек испуњена каменом вуном као термичким и акустичним изолатором.

Унутрашње облагање се врши у комбинацији гипс-картон плоча, осб, или фермацел плочама.

Спољашњи зидови се облажу фермацел или ОСБ плочама, на које се поставља изолација од стиропора или камене вуне у пројектованој дебљини.

Завршна фасада се најчешће изводи по систему Демит фасаде према архитектонском пројекту. Фасада се може облагати и дрвеним облогама, алубондом, различитим фасадним плочама како би се остварили тражени естетски захтеви наручиоца.

q

ПРЕДНОСТИ

Грађевински објекти израђени од лаких челичних поцинкованих профила имају велике предности у односу на конвенционалну градњу и класичне дрвене монтажне објекте.

  • – висока енергетска ефикасност
  • – лакша конструкција за исту носивост
  • – дугорочно стабилна конструкција
  • – висока продуктивност уз велику тачност
  • – трајна конструкција која није изложена пропадању од временских утицаја
  • – висока отпорност на пожар
  • – висока отпорност на сеизмичке утицаје

У фази пројектовања, према пројекту инсталација предвиђају се руте свих инсталација, а у фази израде елемената структуре на машинама прецизно се отварају отвори за пролазак инсталација. Ово значајно штеди време за извођење инсталатерских радова.

КВАЛИТЕТ

Са обзиром да је комплетан поступак производње и пројектовања компјутеризован, наше грађевине одликује висок квалитет, поузданост и стабилност структуре. За разлику од дрвених конструкције, где основни материјал – дрво долази у различитим квалитетима, код наших конструкција основни материјал поцинковани челични лим високе чврстоће долази од реномираног европског произвођача са сертификованим стабилним квалитетом европским нормама ЕН10346. Профили који настају на машинама контролишу се према стандарду ЕН10162, док су готове конструкције у складу са ЕУРОЦОДЕ 3 нормама и стандардом ЕН1090. Ово обезбеђује да су наше грађевине дугорочно стабилне, за разлику од дрвених које се временом расушују, пуцају криве, а ако се редовно не заштићују склоне су утицају инсеката, црвоточине и пропадању труљењем.

q
qode interactive strata

СИГУРНОСТ

Лака челична поцинкована конструкција, која је основа Ластавица система градње, обезбеђује високу отпорност на утицај пожара јер није запаљива, што пружа додатну безбедност вашем породичном дому.

Лака челична поцинкована конструкција, због своје мале масе и високе чврстоће, поседује најбоље карактеристике у погледу отпорности на земљотрес. Основни разлог је да инерцијалне силе које делују код земљотреса, имају мале вредности код овако лаких конструкција, док висока чврстоћа конструкције обезбеђује бескомпромисни интегритет структуре.